Taekwondo gyógytornász érkezett hozzánk :)

2016-01-14 20:19:06 / HÍREK / posted by Marczel Szabolcs

Klubunkban a taekwondo sportág iránti elkötelezettség után a közösség az első. Szeretjük tartani a kapcsolatot volt edzőtársakkal, a klub életébe valamilyen szinten belefolyó ismerősökkel. Mind edzésen, mind pedig közösségi programjainkon szívesen látjuk őket akár egy egy alkalomra, akár a nagy újrakezdések időszakában. Hornyan Orsolya volt edzőtársunk jelenleg Pécsett tanul a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán és azt a szívességet kérte (avagy az a megtiszteltetés érte a klubot), hogy az Universum legyen a szakdolgozatához szükséges vizsgálatok egyik kontroll csoportja. Azonkívül, hogy tudjuk segíteni Orsit, a tagoknak is egy izgalmas tapasztalatban volt része, illetve az esetleges bokabántalmakra is fény derülhet. A részletekről ( a hitelesség kedvéért) Orsi számol be:

„Sziasztok!
Idén kezdtem bele saját kutatásomba, mely a szakdolgozatom megírásához szükséges. Kutatásom témájául a boka instabilitást választottam, melyet taekwondo sportolók körében vizsgálok. Kontroll csoportnak a budapesti Universum taekwondo csapatát kértem fel, és Lányi Tamás edző engedélyével a csapatuk kemény magját már le is teszteltem az úgy nevezett FMS és SLB tesztekkel, illetve feljegyeztem mindenkinél a boka ízületének mozgás tartományait.

Később ezeket az eredményeket fogom összehasonlítani a pécsi Arany Tigris taekwondo csapatának tagjaival, akikkel egy általam összeállított, kb 10 hetes prevenciós edzésprogramot is elvégeznénk.

Végül újra letesztelném a két csapat tagjait, hogy meg tudjam azt, hogy javult-e azoknak a sportolóknak a teszteredménye, akik részt vettek az edzés programban. Ez azt mutatná meg, hogy egy proprioceptív tréning és erősítő edzés valóban csökkentheti a bokasérülések rizikóját.”«vissza
Copyright © Universum Taekwondo & Hapkido
Adószám: 18108141−1−41